6 Санаториуми в Павел Баня за Лечение

Ако имате нужда от рехабилитация може да посетите някой от известните санаториуми в Павел Баня по клинична пътека или с направление от НОИ.

Павел Баня е едно от водещите места в България за балнеолечение на ставни и ортопедични заболявания с минерална вода. Градът е известен с изворите си и със специалистите си в тази област.

В тези оздравителни заведения може да проведете процедури като кинезитерапия, водна терапия, масажи, физиотерапия и много други полезни процедури.

В повечето санаториуми може да отидете с направление от здравната каса или да заплатите като частно лице.

Хотели и санаториуми работещи с НОИ и по здравна каса

1. Комплекс Про ЕАД

про еад санаториуми в павел баня по клинична пътекаКомплекс Про ЕАД е един от най-големите санаториуми в Павел Баня и разполага с 500 легла, разположени в 222 стаи и 33 апартамента.

Стаите са светли и просторни, оборудвани с кабелна телевизия. Всички стаи в хотела са с тераси и са достъпни за хора с увреждания.

Комплексът разполага с балнео сектор с минерална вода – над 25 броя вани, включително за подводна екстензия, подводен масаж, въздушно-вихрови вани и хидрогалванични вани.

Про ЕАД предлага открит и закрит воден басейн за лечебна физкултура, сауни, кинезитерапия, физиотерапия.

Про ЕАД е чудесно място за рехабилитация и лечение на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, кожни, алергични и дихателни заболявания.

Комплексът работи с НОИ и по клинична пътека на здравната каса, но има и доплащания.

Повече информация, оферти и нощувки: Про ЕАД.

2. Специализирана Болница Павел Баня

специализирана болница в павел баняСпециализираната болница за рехабилитация се намира в гр. Павел баня е един от най-добрите санаториуми в Павел Баня. Разположен в централната част на Казанлъшката котловина на 400 метра надморска височина. Болницата е разположен на 500 м. от центъра на града.

Лечебното действие на минералната вода се проявява в три насоки: топлинно, механично и химично.

Болницата работи по клинична пътека и по НОИ, като предлага – балнеолечение  вани, басейн, лечебни душове, субаквална гимнастика, подводен масаж, парафинолечение, лечебна физкултура, механотерапия, трудотерапия, електро, светлолечение и други.

Най-добре са повлияни заболявания на опортно-двигателния апарат, както и на централната и периферна нервна система.

Повече информация, оферти и резервации: Специализирана болница.

3. Хотел-Клиника Д-р Гечеви

хотел клиника гечевиХотел-клиника д-р Гечеви е разположен в съседство на стария санаториум в Павел баня. Разполагат със 6 двойни стаи, 12 единични стаи, както и 2 апартамента.

Всяка стая има просторен балкон, телевизия, интернет, телефон, климатик и минибар.

Дейноста е насочена към лечение, профилактика и рехабилитация на заболяванията на опорно-двигателния апарат. Лекарите и рехабилитатори прилагат патентования метод за лечение на дискова херния ‘подводна екстензия по Гечев’, създадена и разработена от проф. Георги Гечев.

Хотелът работи с направления от здравната каса, но могат да се ползват и допълнителни процедури.

Вижте повече информация, мнения и цени в техния Booking профил: Д-р Гечеви

Частни хотели – санаториуми в Павел Баня 

4. Хотел Маркони

хотели в Павел баня с вътрешен басейнБалнео Хотел Маркони Павел баня разполага с богата гама от процедури и специалисти за рехабилитация и СПА почивка на специални цени.

Балнео лечебният център разполага с многофункционален басейнов сектор, включващ възможност за групова и индивидуална подводна гимнастика, плуване, ползване на джакузи и солариум.

Балнео хотел Маркони Павел баня предлагаа парафинотерапия, луголечение и локални кални апликации.

Към SPA процедурите сме монтирали ифрачервена кабина, високотемпературна сауна с контрастно ведро, рефлекторно-масажни душове и вариант на турска баня.

Повече информация, резервации и нощувки: Маркони.

5. Хотел Севтополис

хотел севтополис павел баняХотел Севтополис предлага богат избор от водолечение, кинезитерапия и физиотерапия.

Процедурите с минерална вода включват въздушно-вихрова вана, вана с топла минерална вода и ароматни соли, перлена вана, хидрогалванична вана с тангентор, луготерапия с черноморска луга и други.

В хотела се предлага групова гимнастика, която се изпълнява във водна среда, екстензия по Перл, клетка на Роше, масажи и други

В хоттела се предлагат и богат набор от спа процедури, терапии и масажи за възстановяване и по-добро здраве.

Повече информация, резервации и оферти: Севтополис.

Ако се интересувате от спа процедури моье да посетите нашата страница: Спа хотели в Сапарева Баня.

6. Комплекс Милениум

комплекс милениум павел баняКомплекс Милениум разполага с общо 60 стаи и 3 апартаменти. Всички са удобно обзаведени и с просторни тераси, от които се разкрива спираща дъха гледка едновременно към Стара планина и Средна гора.

Запазената марка на комплекса е медицинският център, който разполага с лечебни кабинети, кабинети за ЛФК, физиотерапия, парафино-лечение, подводен струен масаж, подводна екстензия, сух масаж, електролечение, два басейна за подводна гимнастика и инфрачервена кабина.

В комплексът се извършват следните изследвания – RO-графия, електромоиграфия, евокирани потенциални, аудиометрия, доплерсонография.

Ако търсите още информация за града посетете: хотели в Павел Баня.

Свойства на минералната вода в Павел Баня

Минералните иззвори в Павел Баня се характеризират като слабоминерализирани, хипотермални, радоновои, силициеви и флуорни.

От седемте естествени сондажни източника бликат минерални води с температура от 50 до 61 °C.

Града е известен център за лечение на дегенеративни и възпалителни ортопедични заболявания на опорно-двигателния апарат, състояния след травматични и ортопедични заболявания, дегенеративни, ставни и периставни възпалителни заболявания, заболявания на периферната нервна система.

Напиши Коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.