6 Санаториуми във Велинград за Рехабилитация по НОИ

При нужда от рехабилитация, може да съчетаете лечение и почивка в някой от добрите санаториуми във Велинград. Част от тях работят с НОИ, по клинична пътека и здравна каса, а други са с частен прием.

Велинград е много красиво място съчетаващо прекрасна природа, чист въздух за лечение на белодробни заболявания и минерална вода с прекрасни свойства за балнеолечение.

В града има отлични условия за рехабилитация на опорно-двигателния апарат, болести по нервната система, бъбречни проблеми. Специалистите и медицинския персонал са на добро ниво.

Балнеохотели и Санаториуми във Велинград

1.СБР – НК Велинград

специализирана болница за рехабилитация велинградСпециализираната болница за рехабилитация във Велинград работи по НОИ и с клинични пътеки от здравната каса.

Болницата разполага със 70 стаи и апартаменти и предлага богат набор от процедури.

Основните от тях са – балнеолечение (вани, вътрешен басейн, джакузи, хидромасажни вани, подводен масаж, лечебни душове, инхалации, питейно приложение), кинезитерапия, термотерапия, физиотерапия и други.

Заболяванията които се лекуват са свързани с централната и периферната нервна система, артрити, костни и ставни заболявания, белодробни, стомшни и бъбречни проблеми.

Повече информация, резервации и нощувки: СБР – НК.

2. Балнеохотел Камена

балнеохотел камена санаториуми във велинградБалнеохотел „Камена“ разполага с 246 легла, разпределени в 36 двойни стаи, 87 двустайни апартамента, 3 двойни апартамента и 1 студио.

Хотелът работи по НОИ и здравна каса, но има и частично доплащане.

„Камена“ разполага с отлична апаратура и добри специалисти за рехабилитация и лечение. Сред апаратите има такива за електролечение, магнитно поле, ултразвук, тангенторни вани, подводно-струен масаж и много други.

Минералната вода е леко радонова, силициева и флуорна и оказва благоприятно въздействие на костите, ставите и периферната нервна система.

„Камена“ предлага редица масажи и спа процедури. Подходящ е не само за лечение, но и за антистрес почивка.

Вижте повече информация, мнения и цени в техния Booking профил: Комплекс Камена

3. Болница Вита

вита велинград балнеолечение и санаториумБолница “Вита” е един от най-добрите санаториуми във Велинград, който е предназначен за долекуване, продължително лечение, рехабилитация и профилактика на заболявания на опорно-двигателната система, периферната нервна система и дихателната система.

Болницата работи по НОИ с клинични пътеки по здравна каса. „Вита“ приема както военни и инвалиди, така и частни граждани.

Медицинските услуги предлагани от санаториума включват електролечение, светлолечение, електродиагностика и електростимулация, парафинолечение, рефлексотерапия.

Специалистите на болницата предлагат лечебна физкултура – индивидуална и групова, механотерапия и терено лечение, фитнес и екстензионна терапия с екстензионвибратор и много други.

Повече информация, лечение и резервации: www.vita-velingrad.com

4. Балнеохотел „Аура“

балнеохотел аура велинградБалнеохотел „Аура“ е един от най-добрите хотели и санаториуми във Велинград и разполага с 63 двойни стаи, 3 стандартни апартамента и 3 големи апартамента.

Сред медицинските услуги предлагани в „Аура“ са физиотерапия и лечебна гимнастика, контрастен басейн, сауна, парна баня, тропически душ, масажи, кинезитерапия, електро

терапия, магнитотерапия и много други.

Минералната вода в хотел „Аура” е от извор „Влас”, известен с изключителните си лечебни качества. Лечебно-профилактичните й свойства са потвърдени както от научните изследвания, така и от натрупания опит при лечението на различни болести.

Също така “Аура“ предлага на гостите си разнообразие от спа процедури и хидромасажи. При тях се използват лековитите свойства на минералната вода, минералните соли, билки и различни масла на билкова основа. При съчетанието на тези продукти с минералната вода организмът релаксира, ободрява се и се тонизира.

Вижте повече информация, мнения и цени в техния Booking профил: Хотел Аура

5. Белодробна Болница „Света Петка“ Велинград

белодробна болница света петка велинградБелодробна Болница „Света Петка“ Велинград работи със здравната каса по НОИ с цел рехабилитация на белодробни заболявания.

Болницата предлага индивидуална инхалационна терапия с медикаментозни коктейли, с минерална вода, с дестилирана вода, с билки, с ароматни масла. Освен това предлага кислородо лечение с кислороден концентратор и кислородна инсталация.

Специалистите в болницата прилагат различни видове дихателна гимнастика с цел рехабилитация и възстановяване.

Повече информация, запитвания и резервации: Болница „Света Петка„.

6. Балнеохотел „Свети Спас“

свети спас медицински услугиБалнеокомплекс „Свети Спас“ е най-големия балнеосанаториум във Велинград и разполага със 79 двойни стаи, 4 VIP студиa и 63 луксозни апартамента.

Комплексът предлага богат набор от медицински услуги извършвани в медицински център „Сирона“. Програмите на който  представляват съчетание от физиотерапия, кинезитерапия, водолечение, климатолечение и правилно хранене, провеждани от висококвалифициран медицински персонал.

Медицинското оборудване на центъра е от най-високо ниво и в него работят доказани професионалисти.

Освен всичко друго „Свети Спас“ е луксозен хотел предлагащ спа процедури и масажи.

Вижте повече информация, мнения и цени в техния Booking профил: Хотел Спас

Ако освен санаториуми във Велинград търсите балнеолечение на други места, може да посетите нашите страници: Санаториуми в Хисаря и Санаториуми в Павел Баня.

Свойства на минералната вода във Велинград

Във Велинград има голям набор от минерални извори, като водите им са слабоминерализирани, т. е. те съдържат минерални вещества до 1 g/l .

Повечето минерални извори са хипертермални, като водата в тях е със следното съдържание – хидрокарбонат, силиций, натрий и флуор.

Изворът в квартал Чепино се характеризира със слабо радонови води, които за много полезни за ред заболявания.

Минералните води във Велинград са полезни за лечение на белодробни и ставни заболявания, на неврологични и гинекологични проблеми (в това число и стерилитет), на бъбречни, чернодробни, стомашно-чревни и много други заболявания.

 

Напиши Коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.